keskiviikko 23. helmikuuta 2011

"Miksi lihantuotannosta syntyy aina kauhufilmi?"

Melkein mikään ei ole mukavampaa kuin se, että tunnetussa lehdessä on juttua hyvästä kirjasta. Varsinkin, jos kirja käsittelee jotain oikeasti tärkeää aihetta, josta jokaisen tulisi olla tietoinen.

Kun aamulla Hesaria lukiessani verkkokalvoilleni hyppäsi suunnilleen sivun kokoinen juttu Jonathan Safran Foerin vastasuomennetusta teoksesta Eating Animals, suomeksi siis Eläinten syömisestä, teki mieleni hyppiä riemusta. Toivon todella, että mahdollisimman moni lukee, jos ei nyt koko kirjaa, niin ainakin tämän Hesarin jutun. Netissä juttu on tosin huomattavasti lyhyempi kuin oikeassa painetussa lehdessä, mutta kuitenkin kaikin puolin kelvollinen. Itse kirjoitin kirjasta täällä. Ehdottomasti lukemisen arvoinen on myös tämä viime joulukuun juttu Hesarissa, jossa myös kurkataan kirjan sisältöön ja Jonathanin omiin näkemyksiin.

Suosittelen siis edelleen erittäin lämpimästi kaikille, jotka ovat kiinnostuneet paitsi eläinten hyvinvoinnista myös omasta hyvinvoinnistaan. Kirja on rohkea, rehellinen ja paikoitellen äärimmäisen ikävää luettavaa, mutta sitä suuremmalla syyllä kirjaan kannattaa tutustua. Itse ainakin haluan tietää, mitä suuhuni laitan ja miten se on tuotettu. Joten vielä kertauksena:

Jonathan Safran Foer - Eläinten syömisestä
(Eating Animals, 2009)
Suom. Antti Immonen
Atena, 2011
400 sivua
29 e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti