maanantai 16. toukokuuta 2011

Day 12 - A book you think should be made into a film

Koska olen erityisen rakastunut vanhoihin klassikkoteoksiin, suurin osa lempikirjoistani on jo muokattu valkokangasversioiksi. Erityisesti pidän Stephen Fryn ja Hugh Laurien tähdittämästä Jeeves and Wooster-tv-sarjasta, vuoden -95 Sense and Sensebilitystä, vuoden 2005 Pride and Prejudicesta, Jeremy Brettin näyttelemästä Sherlock Holmesista ja tietysti Peter Jacksonin upeasta LotR-trilogiasta. Voisin jatkaa tätä listaa suunnilleen loputtomiin, sillä mieleeni pulpahtelee koko ajan uusia, herttaisia elokuvasovituksia mahtavista kirjoista.

Mitä suosikkikirjoistani sitten ei oltaisi vielä sovitettu kuvaruudulle? Siinäpä vasta pähkinä purtavaksi. Vuosi sitten olisin varmaan vielä vastannut Hobitti, mutta nyt senkin kuvaaminen on jo täydessä vauhdissa, joten se siitä.

Olen kyllä jo muutaman vuoden ajan ollut vakaasti sitä mieltä, että jonkun on tehtävä elokuva yhdestä suosikkikirjastani, The Catcher in the Ryesta. Kun vielä pari vuotta sitten halusin itse kovasti elokuvaohjaajaksi, suunnittelin tekeväni sen elokuvan omin kätösin. Nyt olen kuitenkin päättänyt luopua hankesuunnitelmasta ja jättää sen jonkun osaavamman harteille. Nyt, kun itse kirjailijakin on poistunut keskuudestamme, luulisi asian hoituvan ongelmitta.

Sitä elokuvaa odotellessa.

(Ps. Voisin kirjoittaa Siepparista päiväkausia putkeen, mutta ajattelin ehkä tehdä sen vasta jonkun myöhemmän päivän kohdalla. Kuulemiin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti