maanantai 2. toukokuuta 2011

Day 2 - Your least favourite book of all time

Oikeastihan minun pitäisi tehdä tämä vasta huomenna, kun kerta tänään aloitin, mutta ajattelin etten a) välttämättä ehdi huomenna kirjoittaa, ja b) jos ehdin, niin onhan se kuitenkin ihan hienoa kirjoittaa ns. järjestyksessä - toukokuun 2. päivänä numero 2, 3. päivänä numero 3 ja niin edespäin. Joten, päivä numero 2.

Tämä toisen päivän kysymys olikin sitten kinkkisempi. Luen harvoin huonoja kirjoja, sillä valikoin lukemani kirjat joko suositusten tai muutaman ensimmäisen sivun testilukemisen perusteella. Joskus on tietenkin käynyt niin, että minulle on suositeltu huonoja kirjoja, kuten tässä nimenomaisessa tapauksessa.

Mietin minuutin tai kaksi, mikä olisi huonoin lukemani kirja, ja lopulta tulin siihen tulokseen, että minun on kenties pakko kirjoittaa sana tai kaksi Stephenie Meyerin Twilight-saagasta. Olen tosin lukenut vain ensimmäisen ja hieman toista osaa, sillä en yksinkertaisesti pystynyt kiduttamaan itseäni enempää ja lukemaan loppuun New Moonia.

Yhteiskunnan painostuksesta päädyin syksyllä 2008 lainaamaan kaverilta sarjan ensimmäisen osan. Odotin kehutulta kirjalta suhteellisen paljon, ja olin melko varma, että päätyisin tykkäämään opuksesta (vampyyrejä ja romantiikkaa? Count me in!), mutta toisin kävi.

Kuten edellisessä kirjoituksessani totesin, edellytän hyvältä kirjalta muutamaa asiaa, ja Twilightista puuttuivat tasan kaikki. Henkilöhahmojen persoonat olivat suunnilleen yhtä hehkuvia kuin tyhjä jätesäkki, tapahtumat epäuskoisen naurettavia ja kaiken kruunasi Meyerin täysin mielikuvitukseton sanojen käyttö. En ehkä ala purkaa syvimpiä antipatioitani, sillä inhoan kirjaa kutakuinkin sydämeni pohjasta. Riittää varmaan, että sanon repiväni mielummin jokaisen varpaankynteni yksitellen irti hampaitani käyttäen kuin luen enää yhdenkään Twilight-saagaan kuuluvan kirjan kokonaan.

Kiitoksia ja anteeks rumista kielikuvista. Twilight ei ole ihan minun kuppini teetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti