lauantai 14. toukokuuta 2011

Day 8 - The book you can quote best

Okei, elättelen toivoa siitä, että voin joskus hyötyä lukuisista kirjansiteeraustaidoistani jollain tavalla. Kenties ainakin kahviloiden nurkkapöydissä jonain sunnuntai-aamuina, silloin, kun ei ole mitään muutakaan tekemistä. Silloin pääsen leveilemään kerrassaan mahtavalla kyvylläni siteerata Tolkienia.

Joo. Minulla on hölmö tapaa siteerata sekä lempikirjojani että -elokuviani kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Ja Tolkienin siteeraaminen on tietysti kaikista parasta. Tarkoitukseni oli kirjoittaa joka päivä eri kirjasta, mutta tosiasioita ei voi kiistää. Tolkien on herättänyt eloon joitain niin mainioita ilmauksia, että niitä on ylimaallisen herkullista viljellä omassa puheessa.

Vaikka Taru, Hobitti, Silmarillion ja muut kumppanit ovat ns. fantasiakirjoja, niistä löytyy silti sadoittain jokapäiväiseen elämään soveltuvia mainioita sanontoja. Suosikkejani arkikäytössä ovat mm. "Oikotie matkan mutkistaa", "Hiisiä pakoon suoraan susien suuhun", "En kanna vettä taskuissani"n "En tarvitse palveluksianne, kiitos vain, mutta arvaan että te tarvitsette minun palveluksiani" ja niin edespäin.

Tällaisten arkipäiväisten sananparsien lisäksi Tolkienin tuotannosta löytyy uskomaton määrä oikeita verbaalisia helmiä, joita pitää tietenkin aina tilanteen vaatiessa lausua. Minulle on myös aina ollut äärettömän helppoa muistaa ulkoa lauluja ja runoja, ja olenkin asettanut kutakuinkin elämäntehtäväksi opetella kaikki Tolkienin runot ulkoa. Kaikkeen minäkin käytän aikaani.

Kahvilan nurkkapöydässä tavataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti