lauantai 4. kesäkuuta 2011

Day 19 - The most romantic book you have ever read

Vai että romanttisin kirja. Oikea vastaus olisi tietenkin The Lord of the Rings, mutta olen vastannut sen jo useammin kuin kerran, joten yritän keksiä jotai muuta. Ööh.

Luen ylipäätänsä aika vähän "romanttisia" kirjoja. Olen muutenkin aika epäromanttinen ihminen. Tai miten sen nyt ottaa, miten sana romantiikka kuuluu käsittää? Jos lähdetään oikealta romantiikka-linjalta, niin sitten vastaus olisi ehdottomasti Monte Criston kreivi. Mutten ole ihan varma, onko se sellaista romantiikka, jota tässä haetaan takaa.

Periaatteessa molempiin näkökulmiin sopiva vastaus on iki-ihanan Charlotte Brontën Jane Eyre, joka oli lempikirjani joskus 13-15 vuotiaana. Äärimmäisen kiusallista myöntää, mutten ole oikeastaan lukenut sitä kokonaan sitten... joulun 2008, sillä minulla on sellainen pikkainen pelko, etten enää nykyään pitäisi siitä. Ja olisi melkoisen kammottavaa inhota teinivuosiensa lempparikirjaa (vaikken varmastikaan olisi ainut). Äitini lainasi kirjaani pari viikkoa sitten ja tunnustin hänelle synkän pelkoni, jolloin hän lohdutteli, ettei Jane Eyreen voi ikinä kyllästyä. Toivottavasti asia on näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti