tiistai 3. toukokuuta 2011

Day 3 - Your favourite book to recommend to friends

Minulle tuli pieni paniikki tämän kysymyksen kohdalla, sillä olen suunnitellut käyttäväni tälle päivälle vastaukseksi sopivia kirjoja vasta myöhemmin. Onneksi vilkaisin kirjahyllyyni, sillä sieltä pilkotti juuri sopiva opus tähän tarkoitukseen.

On eräs kirja, jota suosittelen huoletta jokaiselle kanssaeläjälle missä elämäntilanteessa tahansa. Pirteydestään huolimatta se herättää ajatuksia ja on kaikin puolin mukavaa luettavaa - ja sen verran hauska, että suorastaan hirnun naurusta sitä lukiessani.

Hyvät naiset ja herrat, saanko esitellä: Nick Hornby - High Fidelity, tai vaihtoehtoisesti suomenkieliseltä nimeltään Uskollinen äänentoisto. On kuitenkin varmaan sanomatta selvää, kummalla kielellä teos kannattaa nauttia.

Nykyään on paitsi hyväksyttyä myös melko suosittua tarinoida kolmikymppisistä luuserimiehistä, jotka ovat epäonnistuneet niin työurallaan kuin rakkaudessakin. Kaikista nykykirjallisuuden luuserimiehistä ehdoton suosikkini on kuitenkin Rob; juuri tyttöystävästään eronnut ex-dj, joka pitää pystyssä puolikuollutta levykauppaa, laatii epäterveellisen paljon viiden asian listoja (viisi parasta kuolemasta kertovaa kappaletta, viisi muistettavinta eroa, jne...) ja eikä ymmärrä ihmissuhteita. Kuulostaako mielenkiintoiselta? Ehkä ei, mutta uskokaa pois, sitä se todellakin on. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kirja on täysi napakymppi; samaistuttava, koskettava ja äärimmäisen hauska.

High Fidelity on kirja, johon en ole vielä muutaman vuoden aikana kyllästynyt pätkääkään, ja sillä on uskomaton kyky piristää minua millaisessa mielentilassa tahansa. Suosittelen lämpimästi kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti